ESCALA i TIBALIFORT

Gaudeix sempre de la escalada.

martes, 7 de junio de 2011

NOVES RESSENYES ESCALADA ESPORTIVA MONTSERRAT

Can Jorba Esquerra (est)

Sector Manantial

Just a l’esquerra del “Muro de las Lamentaciones” (només em de girar a l’esquerra) podem trobar el sector que va néixer gracies a l’obertura de les primeres vies gentilesa d’en J.Boter.

La Polvet Galàctic ben identificada perquè comença en una bona fissura i la Giorgio Papardelle que puja per una bona placa just a la dreta de la primera, no ens deixaran indiferents i van ser les primeres del sector i que van donar pas a l’extensió del sector. 

També un pel mes a l’esquerra, hi havia una via antiga amb spits que començava en una placa amb molt bona pinta però que no podíem pujar perquè de repent s’acabaven les assegurances. La via, restava inacabada tot i que hi havia una reunió intermèdia i una corda fixa molt deteriorada a dalt de tot.
La via va ser re-equipada i acabada fins dalt de tot eliminant la reunió intermèdia per tal de donar-li continuïtat. El resultat la via  Rehabilitació Continua, via de continuïtat on gaudirem d’una escalada montserratina amb un total de 36 metres, que amb corda de 70m. arribem just a terra.

El sector s’ha desenvolupat i en l’actualitat podem trobar-nos un total de 10 vies, totes molt bones, amb un grau mig que va des del 6b al 7b, predominant les vies de 7è grau. 

Totes les vies estan equipades amb parabolt del 10 i les reunions amb anella per despenjar-se.

Ens trobem en un sector fins ara poc transitat i lamentablement ja ens trobem brutícia generada pel pas dels escaladors.

Demanem la col·laboració del personal per mantenir els voltants nets i ens agradaria que prenem consciència per mantenir impecable qualsevol dels llocs d’escalada que visitem. Res dona mes satisfacció que arribar a escalar i trobar-nos tot l’entorn ben net. 

Llistat de Vies



------------------------------------------------------------------------------------------


Can Jorba Dreta (oest)

Sector Dreta- Final

Continuant a la dreta del Sector “Odio Africano”  trobem el sector ‘Soga de Satán’ conegut per les vies Martina i Mireia (ull a les restriccions per nidificació) i si continuem el camí en breu ens trobem amb el sector Final.

Al sector Final, trobarem un total de 15 vies, amb graus que van del 6a+ al 7b/+

Fa temps que existeix el sector tot i que actualment no es troben ressenyes que estiguin al dia. Hi ha hagut noves obertures i es per això que proposo el següent croquis per tal que podem orientar-nos i conèixer el grau proposat de les vies que conformen el sector. S’agrairà l’aportació d’informació del nom i grau original.

Igualment que en el comentari anterior, volem fer esmena a tenir cura de no deixar brutícia i mantenir l’entorn ben net.

Demanem la col·laboració del personal per mantenir els voltants nets i ens agradaria que prenem consciència per mantenir impecable qualsevol dels llocs d’escalada que visitem. Res dona mes satisfacció que arribar a escalar i trobar-nos tot l’entorn ben net. 


Llistat de Vies