ESCALA i TIBALIFORT

Gaudeix sempre de la escalada.

jueves, 12 de abril de 2012

NOVETATS Regulacions d'escalada a Montserrat

Comunicat sobre les modificacions temporals en la regulació de l'escalada al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat (Còpia de la Web del Patronat. Mes informació a: http://www20.gencat.cat/portal/site/patronatmontserrat, apartat escalada)

RESTRICCIONS VERMELL DEL XINCARRÓ

Mapa regulació temporal

 
Per les indicacions del mapa i de la zona marcada, les restriccions de les vies comencen a partir de la canal, es a dir, a la dreta de les ultimes vies de la zona de la Jet Set.


En l'Acord sobre la regulació de l'escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat signat al 2008 s'incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l'any, es regulaven les activitats esmentades amb l'objectiu de conservar les aus rupícoles nidificants al Parc Natural.
Després del treball de camp efectuat fins a 11 d'abril de 2012, el cos tècnic del Patronat de la Muntanya de Montserrat ha pres la decisió d'obrir per a aquest 2012 quatre zones on es regulava l'escalada i tancar una nova zona on s'ha detectat una nova espècie.

Així doncs:

- Es pot escalar lliurement durant el que resta d'aquest any 2012 a les zones C1 (Plecs del Llibre - Montgròs), C4 (Mullapans), C5 (Santa Cova) i C7 (Degotalls). En la zona C1 no s'ha detectat activitat enguany, mentre que a la resta de zones tot i detectar-se activitat no s'hi ha pogut confirmar la reproducció de les aus.

- De manera temporal per a aquest període de nidificació, no es permet ni l'escalada ni el descens de barrancs o canals equipades a la zona del Vermell del Xincarró fins al Pas del Príncep (per a la concreció de l'espai regulat vegeu el polígon grafiat en color fúcsia en el mapa annex). En aquest cas es tracta d'una nova espècie d'au rupícola que fins ara no es té constància que hagi criat en temps històrics a Montserrat.

Per la presència i nidificació de rapinyaires protegits en el sector de la Roca de la Palleta, s’amplia temporalment el sector B1- Pollegons afectant al Pollegó Est fins el 30 de juny.
 - Vies afectades: Unicorn, Sorpresa, Terra de Nòmades, Cosmos Factory i fins la Canal de l’Artiga Alta. Aquesta canal queda igualment afectada i no es permès realitzar ni l’ascens ni descens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario